Petek, 12. maj 2017

K večji varnosti na prireditvi pod Poncami prispevajo tudi varnostniki Gorenja

K večji varnosti na prireditvi pod Poncami prispevajo tudi varnostniki Gorenja
V četrt stoletja dolgem in uspešnem sodelovanju ter partnerstvu Gorenja s slovenskimi smučarskimi skakalci že desetletje sodeluje tudi varnostno osebje Gorenja.

Skupaj s policijo, vojaki, varnostniki drugih zasebno varnostnih služb, gasilci, ekipami nujne medicinske pomoči, reditelji in ostalimi službami za reševanje in pomoč prispevajo k večji varnosti množice obiskovalcev na tako velikem športnem spektaklu, ki se iz leta v leto glede na varnostne ocene srečuje z dodatnimi varnostnimi ukrepi. Varnost je na prvem mestu in po besedah organizatorja je tudi letošnja štiri dnevna prireditev minila brez večjih zapletov in incidentov. 

Aleksander Čalasan, vodja Gorenjevih varnostnikov na prireditvi:
Varovanje takšne športne prireditve predstavlja za vsakega varnostnika veliko odgovornost do samega dela, sodelavcev in nenazadnje tudi dodaten izziv in motivacijo za naprej. Z izkušnjami, pridobljenimi pri delu na tovrstnih spektaklih, vsak posameznik zagotovo nadgradi svoje znanje in usposobljenost, ki jih kasneje lahko uspešno uporabi pri svojem delu na delovnem mestu. Naša glavna naloga na letošnji prireditvi je bilo varovanje širšega območja prireditvenega prostora, varovanje prodajnih mest z vstopnicami in varovanje vhoda v območje Special VIP/državne delegacije.