Petek, 12. maj 2017

Intervju s predsednikom RK Gorenje g. Milanom Meža

Intervju s predsednikom RK Gorenje g. Milanom Meža
»Vsi organizatorji, tako doma kot zunaj naših meja se zavedajo, da je, sploh v teh časih, nujno potrebno zagotoviti dobro varnost tudi na športnih prireditvah.« 
Kaj kot predsedniku tako velikega in mednarodno priznanega športnega kluba predstavlja varnost na tekmah kot tudi splošno na vseh prireditvah, ki jih organizira RK Gorenje Velenje?

Varnost na prireditvah, ki jih organizira naš Rokometni klub, je ključnega pomena tako za akterje kot tudi obiskovalce prireditve. Pomembno je, da se počutijo varne, da so igralci in ostali funkcionarji sproščeni pri opravljanju svojega dela, gledalci pa brez skrbi pri ogledu rokometne tekme.

Kaj menite, koliko se organizatorji tekem v slovenski kot tudi v mednarodni ligi zavedajo varnostnih tveganj?

Vsi organizatorji, tako doma kot zunaj naših meja se zavedajo, da je, sploh v teh časih, nujno potrebno zagotoviti dobro varnost tudi na športnih prireditvah. 
 
Ali tudi sam kot predsednik kluba sodelujete pri organizaciji tekem in ocenjevanju varnostnega tveganja za izvedbo tekem?

Pri organizaciji tekem in ocenjevanju varnostnega tveganja sam fizično nisem prisoten, sem pa seznanjen z vsem. 

Za varovanje tekem in drugih prireditev RK Gorenje Velenje skrbi Varovanje družbe Gorenje, d.d.

Tako je.

Morebitni – do sedaj varnostni incidenti na tekmah, ocena ukrepanja varnostnikov Varovanja ...?

Na srečo ni bilo incidentov pri katerih bi morali varnostniki ukrepati. Če pa bi do njih prišlo, so varnostniki dobro pripravljeni in vselej postavljeni kot že poprej dogovorjeno in usklajeno z varnostnim načrtom.

Zadovoljstvo s storitvami Varovanja?

S storitvami Varovanja smo zelo zadovoljni.