S tehničnim varovanjem do vaše večje varnosti

Najučinkovitejša in najpogostejša oblika tehničnega varovanja

Namen protivlomnega sistema je preprečevanje in zaznavanje vlomov ter hkrati takojšen prenos alarmnega signala na VNC za hitro intervencijsko posredovanje. Najučinkovitejša in najpogostejša oblika varovanja so alarmni sistemi, ki so dobra dopolnitev mehanski zaščiti (vrata, ključavnice, zapahi, rešetke, ograje, varnostna stekla; idr.). Osnovni elementi protivlomnega sistema so alarmna centrala, tipkovnice, senzorji, notranja in zunanja sirena ter komunikacijska enota, ki je lahko zunanja (GSM, ETH vmesnik) ali že vgrajeni komunikator v alarmni centrali.

Senzorji

Najprimernejši senzorji za varovanje notranjih prostorov so notranji infrardeči senzorji gibanja. Z njimi enostavno in učinkovito zaznamo vstop v varovani prostor. Za manj zahtevne prostore ponudimo infrardeče senzorje gibanja enojne tehnologije. To so senzorji, ki jih vgrajujemo v večji del objektov. Pri zahtevnejših aplikacijah je zahtevana večja zanesljivost delovanja. V tem primeru priporočamo senzorje gibanja dvojne tehnologije - en senzor združuje dva elementa - infrardečega in mikrovalovnega.Poleg notranjih senzorjev gibanja za varovanje zunanjosti objektov uporabljamo zunanje infrardeče senzorje gibanja, ki so prilagojeni delovanju v zahtevnem okolju in so neobčutljivi na vremenske vplive. Lahko so žični ali brezžični. Senzorji loma stekla so namenjeni dodatnemu varovanju steklenih površin. Vgradimo jih neposredno na ali pred steklo. Požarni senzorji zaznavajo dim in/ali povišano temperaturo v prostoru. Magnetna stikala signalizirajo odpiranje oken in vrat. Izbira ustreznega magnetnega stikala pa je odvisna od načina vgradnje.

Alarmna centrala

Alarmna centrala - srce in možgani alarmnega sistema. Njena naloga je obdelava signalov, ki jih sprejema od senzorjev in tipkovnic, krmiljenje sirene in pošiljanje sporočil na določene lokacije. Od vrste objekta, stopnje varovanja ter od želja in potreb naročnika je odvisno, kakšno alarmno centralo bomo vgradili. Za delovanje alarmne centrale potrebujemo napajanje 220 V in zagotovitev prenosa alarma (analogna telefonska linija, gsm prenos, internetni prenos).

Tipkovnica

Preko tipkovnice komuniciramo z alarmnim sistemom. Postavimo jo na dostopnejša mesta, največkrat na vhod. Potrebujemo jo za vnos gesel - kod za vklop, izklop in spremljanje stanja (spomin dogodkov). V alarmnem sistemu imamo lahko vgrajenih več tipkovnic.

Sirena

Ob sproženem alarmu s svojim močnim zvokom in utripajočo lučjo opozarja okolico, da se v varovanem objektu nekaj dogaja. Vlomilec se v objektu, ki je opremljen s sireno, nikoli ne bo zadrževal dlje časa. V objekte vgrajujemo notranje sirene, okolico pa opozarjamo z zunanjimi sirenami, ki so vgrajene v zaščitena ohišja. Zunanje sirene imajo običajno vgrajen akumulator za neodvisno napajanje.  

Želite vgraditi protivlomni sistem?

Strokovno tehnično osebje vas lahko obišče in vam svetujejo glede vgradnje protivlomnega sistema. Na podlagi ocene tveganja se izdela načrt sistema. Na vašo željo vam protivlomni sistem tudi priklopimo na pogodbeni varnostno nadzorni center (PVNC), ki vam zagotavlja 24-urno varovanje objekta. Nudimo vam tudi servisiranje in redno vzdrževanje sistema.

Že imate vgrajen protivlomni sistem?

V primeru, da ste za varovanje že poskrbeli, vam nudimo svetovanje in nadgradnjo že obstoječega protivlomnega sistema, njegovo servisiranje in redno vzdrževanje. Lahko ga priklopimo na PVNC, ki vam zagotavlja 24-urni nadzor.

Za več informacij pokličite:


03/ 899-2321
03/ 899-2524